Zalažimo se za održiviji
poljoprivredno-prehrambeni sektor

Integrišite zaštitu životne sredine u svaku fazu proizvodnje:

Poboljšati plodnost tla, sačuvati prirodne resurse u količini i kvalitetu, poštovati žive ekosisteme, promovisati značaj koprodukata.

Osigurati razvoj društveno odgovornih sektora:

Podržite poljoprivrednike tako što ćete omogućiti dostojanstvene uslove rada, zaštiti jedinstvenost hrane lokalnom stanovništvu, postavljajući poštene cene, promovišući dugoročne trgovinske odnose i smanjujući rasipanje hrane.

Zaštitom vašeg sektora omogućavate da se nosite sa složenošću lanca snabdevanja

Kontrolišite opasnosti po zdravlje i garantujte sledljivost i transparentnost kako biste osigurali jaku vezu poverenja sa svojim dobavljačima, kupcima i potrošačima.

Ecocert, posvećen organskoj poljoprivredi

Kao pioniri u sertifikaciji organskih proizvoda, više od 30 godina doprinosimo razvoju najboljih poljoprivrednih i poljoprivredno-prehrambenih praksi u svakoj fazi lanca snabdevanja, od proizvođača do distributera.

Naša stručnost koja vam donosi korist na globalnom nivou

Da li ste poljoprivrednik, prerađivač hrane, izvoznik, uvoznik, distributer, zadruga, vlasnik restorana ili institucija? Želeli biste da usvojite nove ekološke i socijalne prakse?

Naši stručnjaci pomažu vam u uspostavljanju i promociji održivih praksi kroz usluge obuke, savetovanja i sertifikacije. Zahvaljujući širokoj međunarodnoj mreži, naš globalni lanac snabdevanja pokriva proces od njive pa do stola.

Kao svetski lider u sertifikaciji organskih proizvoda, zaštitni znak Ecocert-a predstavlja garanciju kvaliteta svetske klase.

Da bi upravljao rizicima i pokrenuo strategiju napretka, Ecocert nudi priznate standarde u organskoj poljoprivredi i održivoj poljoprivredi, bezbednosti i kvalitetu hrane, Fairtrade ili društveno odgovornom poslovanju (CSR). Naša rešenja se mogu primeniti nezavisno jedno od drugog ili kombinovati u okviru sveobuhvatno odgovornog poslovnog pristupa.

Naš program obuke: razmena naše stručnosti

Saznajte više o našem programu obuke AGRI-FOOD (Proizvodnja hrane)

Fairtrade: osnove

U zavisnosti od vaše dostupnosti

Virtuelna učionica ili e-učenje

1h30

Organska poljoprivreda: osnove

U zavisnosti od vaše dostupnosti

Virtuelna učionica ili e-učenje

1h30

Društvena odgovornost: od teorije do prakse

U zavisnosti od vaše dostupnosti

Virtuelna učionica ili e-učenje

2h

Pronađite još kurseva

Naše konsultantske usluge: stručnost posvećena vašim projektima

Pomažemo vam u razvoju prilagođenih rešenja koja odgovaraju vašim ciljevima. Pronađite ispod naše reference u AGRI-FOOD-u

Saznajte više
Agri-food SME, Francuska
Pomoć u definisanju i primeni strategije DOP-a
OTKRIJTE PODRŠKU ECOCERTA
* Identifikacija izazova u skladu sa strategijom opšteg menadžmenta * Davanje prioriteta i konsultacije sa zainteresovanim stranama, postavljanje ciljeva i učestvovanje u razvoju akcionog plana * Operativno predstavljanje CSR projekta * Saveti o promociji DOP-a kroz etiketiranje kompanija

ishod

Primena sveobuhvatne strategije DOP-a. Poboljšanje njihove posvećenosti dobijanjem CSR oznake (SME +)
Agri-food SME, Francuska
Smernice za primenu „Kulture bezbednosti hrane“
OTKRIJTE PODRŠKU ECOCERTA
* Definicija i primena kulture bezbednosti hrane. Identifikacija izazova u skladu sa strategijom opšteg menadžmenta * Postavljanje ciljeva i učestvovanje u razvoju akcionog plana * Operativno predstavljanje projekta "Food Safety Culture "

ishod

Definicija politike kulture bezbednosti hrane i uvođenje alata za olakšavanje procesa
Centralna nabavna kancelarija
Referentna oznaka akvakulture i održivog ribolova
OTKRIJTE PODRŠKU ECOCERTA
* Analiza oznaka održivog ribolova i akvakulture * Učešće u razvoju strategije kupovine morskih plodova * Stvaranje internog privatnog standarda dobrih praksi za odgovornu kupovinu proizvoda ribarstva i akvakulture.

ishod

Analizirano je 9 oznaka održivog ribarstva i akvakulture
Vinska kompanija
Dijagnoza pre obeležavanja
OTKRIJTE PODRŠKU ECOCERTA
* Uočavanje i analiza DOP prakse u kompaniji s obzirom na ISO 26000 smernice i DOP etiketu: E + (Preduzetnici + obaveznici) * Identifikovanje područja za poboljšanje i pomoć timovima u definisanju strategije DOP-a * Dijagnoza i akcioni planovi koji će se primeniti za planiranje i upravljanje strategijom DOP-a kako bi se dobila oznaka.

ishod

Označavanje pod CSR oznakom „Preduzetnici + obaveznici“
Pronađite još referenci

Pronađite više o uslugama Ecocert

Organska poljoprivreda

 
Saznajte više

Bezbednost i kvalitet hrane

 
Saznajte više