Politika upravljanja kolačićima

===

Prilikom pregleda web stranice, kolačići se postavljaju na vaš računar, mobilni telefon ili tablet.

Ova smernica vam pomaže da bolje razumete šta su kolačići, kako funkcionišu i kako da izmenite podešavanja kolačića.

1

/ Šta su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sa ID oznakama koje web lokacija koju konsultujete može da prenese u vaš pregledač. Vaš pregledač će ih zadržati zakonski maksimalno 13 meseci i slati ih na vaš server svaki put kada pregledate dotičnu web lokaciju.

2 /

Šta rade kolačići?

Kolačići se koriste za poboljšanje usluga koje su vam predložene. Kolačići generalno omogućavaju web lokaciji koju konsultujete da beleži određene informacije (država, izabrani jezik, datum itd.). Ove informacije će veb lokacija pročitati tokom sledećih poseta kako bi vam olakšali pregledanje web stranice i ciljano i precizno odgovorili na vaš zahtev. Kolačići takođe omogućavaju Ecocertu da pravi statističke podatke o korišćenju web stranice.

Samo izdavalac kolačića može pročitati ili izmeniti informacije sadržane u njemu.

Neki kolačići su strogo neophodni za funkcionisanje web stranice, drugi služe poboljšanju performansi i vašeg korisničkog iskustva.

3 / Koji se ko

lačići koriste na ovoj web lokaciji?

Ova web lokacija sadrži različite vrste kolačića:

 • Kolačići neoph

 • odni za pravilno funkcionisanje web stranice

 • Ovi kolačići omogućavaju web lokaciji da funkcioniše na optimalan način. Možete ih izbrisati promenom podešavanja pregledača. Međutim, ovo može pogoršati vaše korisničko iskustvo. Ime: reCAPTCHA / Svrha: Ovaj kolačić je neophodan da bi se obezbedilo optimalno funkcionisanje web stranice. Pomaže nam da zaštitimo našu web stranicu od potencijalnih prevara.

 • Google Analitics k

olačići:

 • Kolačići Google analitike koriste se za analizu načina na koji se koristi web lokacija (načini na koje korisnici pregledaju web lokaciju i kako su pronašli web lokaciju).

Ecocert će moći da vidi:

 • sadržaj koji korisnici više vole, što pomaže Ecocertu da pruži najbolju moguću uslugu;
 • ukupan broj posetilaca web stranice.

4 / Kako promeniti pod

ešavanja kolačića?

Možete da promenite postavke kolačića u bilo kom trenutku ili da ih izbrišete promenom podešavanja pregledača.

Konfiguracija svakog pregledača je različita. Meni „ pomoć (HELP) “u vašem pregledaču ukazuje na to kako možete da promenite postavke kolačića:

 • Za Internet Explorer ™: otvorite meni „Alatke“ i izaberite „Internet opcije“; kliknite na karticu Privatnost, a zatim odaberite željeni nivo;
 • Za Firefox ™: Otvorite meni „Alatke“ i izaberite „Opcije“; kliknite na karticu Privatnost, a zatim odaberite željene opcije;
 • Za Chrome ™: Otvorite meni za podešavanje (znak francuskog ključa) i izaberite „Settings“; kliknite na „Napredne postavke“, a zatim na „Podešavanja sadržaja“, a zatim odaberite željene opcije;
 • Za Safari ™: Odaberite „Safari Preferences“ i kliknite na „Security“; kliknite na „Prikaži kolačiće“ i odaberite željene opcije.

Imajte na umu da podešavanjem vašeg pregledača da odbija kolačiće, određene funkcije ili stranice web lokacije više neće biti dostupne. Ne možemo biti odgovorni za ovo.

Takođe vam skrećemo pažnju da kada se protivite instalaciji ili upotrebi kolačića, odbijeni kolačić se instalira na vašu terminalnu opremu. Ako izbrišete ovaj kolačić za odbijanje, više neće biti moguće identifikovati vašu opremu kao onu koja je odbila podešavanje kolačića. Slično tome, kada pristanete na instalaciju kolačića, instalira se kolačić saglasnosti. Kolačić za pristanak ili odbijanje mora da ostane na vašoj terminalnoj opremi. "